villa mylokopi

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Κορινθία αν και βρίσκεται πολύ κοντά από την Αθήνα θεωρείται ως ένας σπάνιος φυσικός οικολογικός θησαυρός, όπου καταφέρνει ακόμη και σήμερα να αντιτάξει την αναρχία και την βία, προσφέροντας μόνο το καλό στους περιηγητές συνείδησης και όχι στους εμπορευματοποιημένους τουρίστες.

Όσες μέρες κι αν περάσετε σε αυτό το μέρος δεν πρόκειται να βαρεθείτε επειδή προσφέρει πολλές πεντακάθαρες θάλασσες, πλούσιες σε ψάρια για υψηλής ποιότητας γαστρονομικές απολαύεις στα διάσπαρτα εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής καθώς και δυνατότητα επίσκεψης σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους. Αν σας αρέσει το περπάτημα στην φύση σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα στον Κορινθιακό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Η πεζοπορία στα πανέμορφα μονοπάτια είναι φανταστική, αν θέλετε να πάρετε μοναδικές φωτογραφίες και να δοκιμάσετε την σωματική σας δύναμη.

Από την βίλα μπορείτε αν θέλετε να περπατήσετε περίπου 10 λεπτά και να κατεβείτε στην γραφική παραλία της Μυλοκοπης όπου το καλοκαίρι θα απολύσετε το μπάνιο σας σε πεντακάθαρα νερά και πλούσια βλάστηση.

Για χαλάρωση επισκεφτείτε τα ιαματικά λουτρά του Λουτρακίου, τα οποία είναι γνωστά από την αρχαιότητα για την αποτελεσματική επίδραση τους στην ψυχή και το σώμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ιαματικές πηγές του Λουτρακίου είναι από τα πιο σημαντικά ιαματικά λουτρά του παγκόσμιου χάρτη. Περιέχουν πολύτιμα συστατικά σε μεγάλες αναλογίες και είναι τεράστιας θεραπευτικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή.

Σε έναν υπερσύχρονο χώρο, σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος, χαλάρωσης και ευεξίας με θεραπείες σώματος και περιποιήσεις προσώπου. Εσείς απλά επιλέξτε ανάμεσα στην υδροθεραπεία στις πισίνες, ή στις ατομικές μπανιέρες, στο ντους ψιλής βροχής, τη σάουνα, το ατμόλουτρο ή τον καταιονισμό από απόσταση και αναζωογονηθείτε μέσα από τις τεχνικές μασάζ με αιθέρια έλαια που προσφέρονται, και λασποθεραπεία.

Εάν σας αρέσει η οδήγηση στην φύση, μπορείτε να επισκεφτείτε την Λίμνη Βουλιαγμένης.
Είναι λιμνοθάλασσα που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα. Έχει μέγιστο μήκος 2 χλμ. και μέγιστο πλάτος περίπου 1 χλμ. Το βάθος της δεν υπερβαίνει τα 40 μέτρα. Διαθέτει παραλία με άμμο εν αντιθέσει με την παραλία του Λουτρακίου. Επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου από ένα πολύ στενό κανάλι που το πλάτος του δεν υπερβαίνει τα 6 μέτρα. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις αλλά και Γοργωπίς, όνομα που πήρε από την Γόργη κόρη του Μεγαρέα που πνίγηκε στην λίμνη. Στην περιοχή κοντά στο στενό κανάλι της λίμνης έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης της πρωτοελλαδικής περιόδου, δείγμα ότι η περιοχή κατοικείται από την 3η χιλιετία π.Χ.

Αν επιλέξετε να μετακινηθείτε με το σκάφος που διαθέτει η βίλα, θα έχετε το προνόμιο να κάνετε ημερήσιες εκδρομές στις κοντινές παραλίες και ψαροχώρια, σε μόλις 15-25 λεπτά. Μην ξεχάσετε την υποβρύχια ζωή που υπάρχει στα κρυστάλλινα νερά, είτε για καταδύσεις η για ψάρεμα.
Οι αθλητικοί τύποι θα εκτονώσουν την ενέργεια τους, είτε κάνοντας βόλτες με ποδήλατα βουνού η κάνοντας σκι θαλάσσης. Επίσης στην Λίμνη Βουλιαγμένης υπάρχει σχολή σκι & watersports.

Εάν είστε κουρασμένοι στην όλη ιδέα της σωματικής άσκησης, η βίλα διαθέτει τάβλι και σκάκι για την πνευματική σας άσκηση!